Jak nám vypadl internet

Datum: 20.09. 2010

Nedávno mne pobavila událost, která se stala jednomu mému známému. Bydlí v malé obci a internet má, podobně jako několik jeho sousedů, pomocí připojení k wifi AP, který má na domě sousedka. Všechno vypadá moc idylicky, malá agregace, relativně rychlý internet za malý poplatek, všichni jedna velká šťastná rodina. 

Až do chvíle, kdy se sousedka vypravila na dovolenou (tuším do Řecka) a nepověřila nikoho, aby jí zaléval kytky. (asi žádné nemá) Co myslíte, že se stalo? AP se zhroutilo. Nikdo nevěděl, že letí na dovolenou a proto po dvou dnech, co jí nemohli sehnat, už začali být lidé bez internetu docela nervózní. Ani se jim nedivím. Ten známý, co se mu to stalo, potřebuje internet k práci a byl z toho docela na prášky.

Po několika dnech, kdy už se přemýšlelo o nějakém brutálním odpojení napájení celého domu z ulice, aby se AP restartoval, podařilo se sehnat kontakt na nějakou její příbuznou, která sice bydlela od naší vesničky hodně daleko, ale pořád blíž než Řecko.  Už ani nevím, jak to dopadlo, poučení ale pro mne plyne takové – pokud někdo sdílí internet pro X lidí, měl by být rozhodně poučen o tom, jak se zabezpečit, pokud razí někam na dovolenou. Neumím si představit, že bych měl doma třeba nějaký server, který bych provozoval, a mělo mne potkat něco takového. Asi bych vzteky šel se šroubovákem do trafostanice.

I když, co se spolehlivosti připojení týče, on i jeden ze 4 slavných operátorů na našem mobilním trhu může občas zaškobrtnout. Nedávno mi taky vypadl internet, který mám od nejmenovaného růžového operátora (padá relativně pravidelně a často, ale o tom až jindy). Ona barva sama občas svádí k jistým úvahám o společenských menšinách a říkám na rovinu, že pokud se stane právě to, že jsem najednou offline, dostávají ty úvahy velmi reálný rozměr a občas i nějaké to nepublikovatelné slůvko upadne. Když vám z ničeho nic vypadne datové pokrytí a nikdo horem dolem od infolinky přes technickou podporu až po terénního pracovníka vám není schopen říct, co se stalo (pokud se vůbec něco stalo), kde k tomu došlo a kdy to bude opraveno, tak vám nezbude, než jen trpělivě čekat. A mezitím vesele utíká čas, ve kterém máte sjednané zakázky a pak se buď hromadně omlouváte za nesplnění termínu, nebo pro jistotu nespíte, abyste stihli skluz dohnat. No, a co si na kom vezmete?

Na začátku jsem podceňoval nutnost serverhostingu, dnes už to vidím jako nezbytnost. Pokud chcete mít alespoň trochu klidné spaní, najděte si nějaký pěkný serverhousing a hoďte tyhle malichernosti za hlavu. Mít serverhousing za cca 1000.- měsíčně (dedikovaný server kolem 2000.-) a slunce v duši? Ano, klidně a rád. Život je příliš krátký na to, aby si ho člověk zaplňoval zbytečnými starostmi.   


Porovnat Webhosting

  • Nemáte vybráno nic k porovnání

Porovnat

Odebrat vše

Porovnat Virtuální hosting

  • Nemáte vybráno nic k porovnání

Porovnat

Odebrat vše

Porovnat Managed hosting

  • Nemáte vybráno nic k porovnání

Porovnat

Odebrat vše

Porovnat Dedicated hosting

  • Nemáte vybráno nic k porovnání

Porovnat

Odebrat vše

Porovnat Serverhousing

  • Nemáte vybráno nic k porovnání

Porovnat

Odebrat vše

Porovnat Rack housting

  • Nemáte vybráno nic k porovnání

Porovnat

Odebrat vše

Návody pro C4

Specializovaný hosting

Reklama

* - uvedené ceny hostingových programů jsou bez DPH

Copyright © 2010 - 2023 Hledej-hosting.cz. Všechna práva vyhrazena.   Vytvořeno: Tvorba internetových aplikací - Webnix.cz

Provozovatel nezodpovídá za obsah ani za jakékoliv následky vzniklé používáním tohoto webu.

 

Hodnocení hostingu

 

 

Hodnotit hostingové programy mohou jen přihlášení uživatelé.

Přihlásit

Nemáte-li dosud vytvořen svůj uživatelský účet, zde si ho můžete založit.

Vytvořit uživatelský účet

Přidat hosting do mých tipů

 

 

Přidávat hostingové programy do svých tipů mohou jen přihlášení uživatelé.

Přihlásit

Nemáte-li dosud vytvořen svůj uživatelský účet, zde si ho můžete založit.

Vytvořit uživatelský účet